KOŠARKA: Dynamik savladao Tamiš rezultatom 72:65

jan 13 2019 /

Prva pobeda u novoj godini u KLS ligi za Dinamik došla je teže od očekivanog. Tamiš je u drugom poluvremenu dao do znanja da nisu došli da predaju bodove bez borbe.

Dorćolci su se probudili u poslednjoj četvrtini I koševima Vulikića  prešli u vođstvo koje nisu ispuštali do kraja utakmice. U redovima Dinamika najefikasniji su bili Stevanović 19, Glišić 18 I Ostojić sa 11 poena.

Bojan Jovičić, trener KK "Tamiš", čestitao je Dinamiku:

- Ne može da se pobedi ovakva jedna kvalitetna ekipa sa jednim dobrim poluvremenom. Ima objektavnih razloga za to. Bilo je početničkih odluka I baš sam mnogo zamerio igračima na poluvremenu. Ušli smo bolje  u drugo poluvremе I stigli ih. Promašili smo tri penala I dva otvorena šuta kada se lomilo, Vulikić je pogodio I to je ustvari košarka, ko pogodi kada treba dobija utakmicu.

Vladimir Đokić trener "Dynamik"-a kaže da je očekivao ovakvu utakmicu:

- U jednom momentu je izgledalo kao da je dobijena utakmica, međutim Tamiš ima karakter i dobre igrače vratili su se. Izgledalo je opet po nas da je utakmica izgubljena. U tim momentima smo menjali sistem igre sa tri visoka igrača da bi kontrolisali skok, ubacili par otvorenih šuteva I imali bitne skokove u napada. Na kraju Vulikić je opet bio junak. Dobra utakmica, Tamiš ima kvalitet, rade dobro, mislim da će ta ekipa biti visoko plasirani u KLS. Mi se okrećemo ABA2 ligi, umorni smo ali takva je igra.

U narednom kolu KK "Tamiš" dočekuje ekipu KK "Novi Pazar" u hali sportova na Strelištu. Utakmica se igra 18. januara od 18 sati.

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES