KOŠARKA: Tamiš pobedio Slobodu rezultatom 95:88

feb 20 2019 /

kk tamis

Utakmicu između Slobode i Tamiša pratilo je oko 800 gledalaca. Domaćin je počeo mnogo bolje a raspoloženi Markus Lovet Jr je bio nerešiva enigma za Pančevce.

Šut za dva, šut za tri, asistencija. I činilo se da će Sloboda lako doći do nove pobede ali nije builo tako. Domaćin je konstantno bio u vođstvu koje iz napada u napad bivalo sve veće i veće, a posle trojke Markusa Loveta Jr išlo je na maksimalnih +13, 26:13. Gosti nisu ništa igrali u odbrani što govori i broj primljenih poena u prvoj denici 34. U napadu su forsirali šut za tri poena i od 22, koliko su postigli za 10 minuta igre 15 je bilo van linije 6.75. Drugi period igre drastično drugačiji u odnosu na prvi, mada na početku nije tako izgledalo.

Sloboda preko Marića i Simića ide na maksimalnih +16, 38:22, dok se na drugoj strani dva puta upisao Knežević. Smiljanić trojkom smanjuje prednost Slobode ispod deset razlike, 38:29 a lošim rešenjima u napadu Sloboda dopušta gostima da se približe na samo minus šest. Usledio je period igre bez postignutog poena ispod oba koša, a sve to prekida Simić sa 2+1, za 43:34. Rastrzana igra obe ekipe, sa malim brojem poena, ali za Slobodu ipak dovoljno da bi na veliki odmor otišla sa +14, 50:36.

Tamiš treću četvrtinu otvara mini serijom 7:0 i time je prepolovio vođstvo Slobode, a Lučić reaguje tajm autom i nakon toga se igralo poen za poen. Na isteku treće četvrtine Mitrović pogađa za tri poena i smanjuje deficit svoje ekipe na -4, 63:59. Sa dva očajna napada Sloboda dovodi Tamiš na -2, a Paunović sa linije slobodnih bacanja vraća +4, a posle greške Jereminova iz kontranapada Sloboda ide na +6.

Konfuziju u redovima Slobode koristi Ilkić koji trojkom povećava prednost svoje ekipe na 75:71. Nije pomogao ni tajmaut Lučića jer je njegova ekipa imala neverovatan pad koncentracije što strpljivi Pančevci izuzetno vešto koriste i na 3.35 do kraja imaju prednost od +12, 71:83. Na 1.39 do kraja Trajković krade loptu i daje koliko toliko nadu Slobodi da može da se vrati u igru jer je u tom trenutku bilo 78:85. Jovičić traži tajmaut iz kog njegova ekipa preko Mitrović pogađa za tri poena, a potom mu Belošević svira tehničku grešku. Markus pogađa slobodno bacanje ali zato žuri u extra napadu, kada šutira za tri poena i ne pogađa ni konstrukciju koša. Realno do kraja nije bilo šanse da večeras konfuzna Sloboda uradi nešto više i Tamiš nosi pobedu iz Velikog parka rezultatom 95:88. 

Narednu utakmicu Tamiš igra protiv Zlatibora u petak, 22. februara, od 18 sati u hali sportova na Strelištu.