RAGBI: Prvo mesto za "Borac" iz Starčeva na Prvenstvu Beograda

apr 07 2019 /
Tagged under

Borac Starcevo

Stadion Kralj Petar bio je domaćin Prvenstva Beograda u ragbiju za pionire i petliće.

U konkurenciji pionira učestvovalo je 5 ekipa i to Čelik (Zenica - BIH), Crvena zvezda (Beograd), (Rad Beograd), Loznica (Loznica) i Borac (Starčevo).

Turnir je organizovan po principi "svako sa svakim" gde su Starčevci pokazali najviše umešnosti i sa tri pobede i jednim remijem osvojili prvo mesto. Mladi ragbisti Borca su prvo pobedili Čelik sa 3-1, zatim domaćina ekipu Rada sa 1-0 i ekipu  Loznice sa 6-0 dok su sa favorizovanom Crvenom zvezdom odigrali 2-2 te na taj način osvojili prvenstvo Beograda.

Njihove mlađe kolege imale su nešto teži zadatak tako što su u svojoj grupi izgubili od Crvene Zvezde sa 1-2,a pobedili Loznicu sa 3-1 i kao drugoplasirani u grupi  ukrštali su sa drugoplasiranom ekipom druge grupe a to je bila ekipa Dinamo 1954 i u vrlo dinamičnoj i neizvesnoj utakmici nije bilo pobednika, tj završeno je 1-1 tako da su petlići Borca podelili treće mesto sa komšijama iz Pančeva.

Trener pionira Igor Tomašić je izjavio: "Izuzetno sam zadovoljan kako nam deca napreduju, uskoro nas očekuju novi turnir i nova dokazivanja, a kruna ove polusezone biće gostovanje sredinom maja u Zenici kod naših sportskih prijatelja"

Trener petlića Radivoje Ćosić kaže: "Nedostajalo nam je malo sportske sreće u meču sa Zvezdom, ali ovi momci zaslužuju sve pohvale za prikazan trud i igru."

Konoba32Konoba32Konoba32