Mnoštvo medalja za pančevačke džudiste

apr 07 2019 /
Tagged under

Džudo

Ovaj džudo vikend je počeo u petak nastupom naše sugrađanke  Andre Stojadinov na Svetskom Grand Priju u Antaliji (Turska).

Andrea, učenica gimnazije "Uroš Predić" je u konkurenviji do 48 kg osvojila vioko 7 mesto i time će popraviti svoj trenutni plasman (53 mesto) na novoja svetskoj i olimpijskoj rang listi.

U prvom kolu ona je savladala favorizovanu Rumunku Moniku Ungureanu efektnim bacanjem na ipon, sledeća protivnica je bila Kineskinja  Jao Ksiong koju je Andrea pobedila na vazari. U četvrtfinalu se sastala sa proplasiranom na olimpijskoj rang listi Distrijom Krasnići sa Kosova* od koje je izgubila, da bi se u repasažnom meču sastala sa Slovenkom Marušm Stangar, gde je posle iscrpljujuće borrbe poražena i morala je da se zadovolji sedmim mestom što joj je do sada najveći uspeh na Grand priju.

Na istom takmičenju ali u nedelju nastupao je naš sugrađanin Bojan Došen, trenutno 40 mesto na svetskoj rang listi. koji se u prvom kolu sastao sa Čehom Horah Miahalom koga je pobedio efektnim bacanjem na ipon, seldeći meč je bio protiv domaćeg takmičara Jazići Fejaza i u prvom minutu je Došen poveo na vazari i iskusno sačuvao prednost do kraja meča. U osmini finala prtivnik je Francuz Aleksandar Idir 22 sa svetske liste od kojeg je Došen izgubio iponom i ostvario plasman na deveto mesto.

Subota je bila rezervisana za najmlađe koji su u sportskoj hali Šumice na voždovcu učestvovali na tradicionalnom "Kupu Novi Beograd" na kome je učešće uzelo 469 takmičara iz 42 kluba među kojima su učestovali i DŽK Akademija Jočić, DŽK Pančevo, DŽK Jedinstvo i DŽK Dinamo , koji je posle turnira u Pančevu (pre dve nedelje) u Beogradu (prošle nedelje) još jednom pokazao da je u prvi među jednakima i sa 46 bodova bio najuspešniji i na Kupu Novog Beograda.

Džudo

Takmičari iz naše opštine su osvojili 15 odličja i to ravnomerno rasporedili tako što su osvojili po 5 zklata, srebra i bronzi.

Zlatnim medaljam okitili su se: Nemanja Đurišić, Ilija Anđelović, Uroš Đurišić, Aleksa Đurović i Milena Sekulović.

Malo manje sportske sreće u finalnim borbama imali su: Radanov Nikola, Vuk Veljković, Nikola Mirković, Jana Pejnović i Milica Pešić.

Dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili: Luka Stanković, Kristijan Balog, Aleksa Lehni, Jovan Božić i Sara Đurđev.

Konkurencija mlađih poletaraca je bila velika tako da je u pojedinim kategorijama bilo i po 40 takmičara.

Džudo

Po tradiciji svi ovi takmičari su imali po 3-4 borbe i svi su osvojili zlatne medalje kao podstrek za dalji rad i napredovanje.

Treba napomenuti da u ovoj uzrasnoj kategoriji nastupaju deca koja su tek počela da se bave ovom plemenitom veštinom a koja imaju između 4 i 7 godina.

Konoba32Konoba32Konoba32