RAGBI: Starčevci na 3. međunarodnom turniru u Zenici

apr 15 2019 /
Tagged under

Ragbi

Protekli vikend je protekao u znaku vetaranskog ragbija Zenica (BiH) bila je domaćin 3 međunarodnog veteranskog turnira, na kome se učestvovale 7 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Italije i Francuske odnosno 170 ragbista.

Petak je bio dan za okupljanje ekipa i koktel dobrodošlice na kome se domaćin potrudio da ništa ne nedostaje. Takmičarski deo se održavao u subotu na legendarnom stadionu "Kamberovća Polje".

Ekipa Borca iz Starčeva je prvi meč nesretno izgubila od potonjih finalista ekipe iz Pezara (Italija) primivši esej u poslednjoj sekundi.

 

Međutim to nije omelo Starčevce koji su protiv ekipe iz Sinja (Hrvatska), koje je bila pojačana igračima Nade iz Splita. propustili nekoliko prilika za pobedu te su utakmica završila bez poena i bez pobednika.

Treba napomenuti da je pobednik turnira ekipa Beogradskog Partizana, drugi su bili ragbisti Pezara, a sve ostale ekipe su podelile treće mesto.

Kao što dolikuje veteranima najuzbudljivije je bilo na "trećem poluvremenu" gde su se rezmenili pokloni između učesnika, dresovi ekipa ....

Evociranje uspomena od pre 20, 30, 50, ... godina su neizostavni deo ovakvih događaja, koje je uz pesmu i igru trajalo do duboko u noć

Nedelja je poslužila za razgledanje grada i za rastanak gde je dogovoreno da se ponovo okupe 04. avgusta na tradicionalnom Veteranskom turniru u Starčevu.

Konoba32Konoba32Konoba32