Održano Prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u Pančevu

jun 11 2019 /
Tagovano

Prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u Pančevu

Proteklog vikenda u prostorijama krosfit kluba Gvožđar, 09.juna nadmetale su se najjače takmičarke iz Srbije.

Reč je o prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova za seniorke i veteranke. Na takmičenju je bilo 23 takmičarki  iz dizačkih 10 klubova ( Partizan Beograd, Crvena Zvezda Beograd, Banjica Beograd, Naisus Niš, Legionari Niš, Niš Niš, Kamen Inđija, Spartak Subotica, Radnički Sombor, Jedinstvo St.Pazova).

Prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u Pančevu

- Ostaje žal za nastup atletičarke i dizačice Dinama Zorane Barjaktarović koja je morala da učestvuje na 2. Kolu kupa Srbije na 200 m. Odgovorno tvrdim da zlatna medalja na prvenstvu Srbije ne bi ni ovog puta zaobišla Zoranu, kaže za K-013 Online Filip Vlajić iz KDT "Dinamo". 

Prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u Pančevu

U kategoriji do 55 kg pobedila je Takmilčaka iz kluba dizača tegova „Niš“ iz Niša, Miljana Jovančić. Kod devojaka u kategoriji do 59 kg takođe je pobedu odnela takmičarka iz Niša Sara Milojković koja je nastupala za klub Legionar. U prestižonj kategoriji do 64 kg vodila se žestoka borba između Aleksandre Prokić iz Naisusa i Jovane Stajić iz Banjice, gde je Jovana trijumfovala. U najbrojnijoj kategoriji devojaka do 71 kg telesne težine ubedljiva je bila Tamara Živković iz Partizana. Verica Dušanić iz Radničkog pobedila je u kategoriji do 76 kg. U kategoriji veteranki pobedu je odnela Jelena Đekić iz Jedistva dok je kod devojaka preko 86 kg pobedila Anđela Popović iz kluba Niš.

Prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u Pančevu

- Zadovoljan sam organizacijom ovog prvenstva. Puno mi znači podrška prijatelja koju sam i ovoga puta imao.  Prijao mi je pregršt pozitivnih komentara od strane tehničkih delegata, sudija, ljudi iz saveza, takmičarki i publike, za uložen trud i vrhunsku organizaciju koju smo zajedničkim trudom i radom ostvarili. Trudiću se da nastavim da promovišem ovaj sport i da ga konstantno razvijam u našem gradu. Ovakve dogadjaje volim između ostalog zato što uspevam da okupim stare Pančevačke dizače i nekadašnje takmičare kluba. Na jesen ove godine 19.oktobra nas opet čeka organizacija prvenstva Srbije u olimpijskom dizanju tegova, ovog puta za devojke mlađeg uzrasta, juniorskog i mlađe seniorskog staža kao i studentkinja, zaključio je Vlajić.Konoba32Konoba32Konoba32

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES

-------------------