STRELJAŠTVO: Aleksa Rakonjac drugi u finalu kupa SSS u Novom Sadu

jul 09 2019 /

Streljaštvo

Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano Finale Kupa SS Srbije po A i B programu, na kojem su nastupili takmičari Streljačke družine 'Pančevo 1813'.

Aleksa Rakonjac je osvojio srebrnu medalju, za drugo mesto u konkurenciji deset najboljih kadeta, sa 582 kruga u trostavu 3x20 metaka vazdušnom puškom i time potvrdio svoj lični rekord. U toku meča je bio i prvi više puta, ali mu je na kraju, za trijumf nedostajalo samo dva kruga. Od 60 hitaca je imao 18 devetki i 42 centra, od kojih je 33 bilo unutrašnjih preko 10,2, što se posebno ocenjuje i evidentira.

Inače, Aleksa je za pripreme za ovu disciplinu, učestvovao u proletnjem Kampu SS Srbije u Novom Sadu, a kao najbolji pionir SS Srbije u ovoj godini, učestvovaće i u letnjem Kampu perspektivnih strelaca SS Srbije na Karatašu od 22. do 29. jula. Sa njim će u kampu biti iz Streljačke družine'Pančevo 1813' i mlade pionirke Teodora Kondić i Aleksina sestra Iva Rakonjac, koje su u ovoj godini bile veoma uspešne u više disciplina., a kojima roditelji,druzina i SSS pomažu da i u narednoj sezoni budu još uspešnije.

Trener Siniša Veljković je prezadovoljan njihovim rezultatima i učešćem u Kampu SSS, kao i zalaganjem na treninzima i takmičenjima , a nakon priprema, zajedno sa još desetak dece koje priprema, očekuje da će naredna sezona biti još uspešnija za pančevačke pionire,kadete i mlađe juniore.