STRELJAŠTVO: Aleksa Rakonjac osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu

avg 04 2019 /

Streljaštvo

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano Prvenstvo Srbije za kadete u trostavu 3x20 dijabola vazdušnom puškom, na kojem su nastupila četiri strelca Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Aleksa Rakonjac je još jednom opravdao ulogu favorita ovog takmičenja, osvajanjem bronzane medalje sa 581 krugom u konkurenciji kadeta u trostavu 3x20 dijabola vazdušnom puškom. Vodio je do pred sam kraj meča, sa 196 u klečećem i 197 u ležećem stavu ali je posustao u stojećem stavu i za dva kruga izgubio titulu, a za razliku od jednog centra i drugo mesto.

Aleksina dve godine mladja sestra, Iva Rakonjac je osvojila petnaesto mesto sa 557 krugova u konkurenciji kadetkinja u trostavu 3x20 metaka vazdušnom puškom, a po prvi put su nastupile Teodora Kondić sa 529 i Ana Tokić sa 524 kruga. One su formirale i ekipu kadetkinja i osvojile peto mesto, ali su i stekle vredno iskustvo za nastupe u narednim godinama.

Nakon kraće pauze, Aleksa, Iva, Teodora i Ana će nastupiti u Sremskoj Mitrovici 01. i 15. septembra na Prvenstvu Vojvodine i Prvvenstvu Srbije u trostavu 3x 10 metaka i 30 metaka u ležećem stavu serijskom malokalbarskom puškom u konkurenciji pionira.