Uhapšen direktor "Infrastruktura železnice" zbog primanja mita od 10.000 evra

jan 13 2020 /

Direktor "Infrastruktura železnice" u zatvoru zbog primanja mita od 10.000 evra

Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana direktoru "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću za primanje mita, dok će se trojica osumnjičenih za davanje mita braniti sa slobode.

Kako Tanjug saznaje, sudija za prethodni postupak je odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada D.B, kao i dvojici novosadskih advokata Z.S. i V.K.

Prethodno su ranije danas svi saslušani pred tužiocem.Jevtić i D. B, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada Z. S. i V. K. su uhapšeni u subotu. Uhapšeni su po nalogu TOK zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika D. B. u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jevtića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

(Tanjug)