Vanredna odbrana od poplava u celoj zemlji

jun 03 2019 /

Kraljevo poplave

Srbijavode uvele su vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije, izjavio je Tanjugu direktor tog preduzeća Goran Puzović.

On je rekao da su padavine tokom noći pogodile Srbiju i da je trenutno najteža situacija u Kniću i Kraljevu.

Zbog jake kiše, nabujalih potoka i bujuca sa okolnih brda, reka Dulenka mestimično se izlila i zapretila opštini Rekovac.

„Angažovali smo civilnu zaštitu, preduzeća, stanovništvo, stavili smo džakove sa peskom na kritična mesta i za sada nema opasnosti“, rekao je Tanjugu predsednik opštine Aleksandar Dođorđević..

U Kraljevu su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje, a u domaćinstva u pojedinim kraljevačkim selima ušla je voda, prenosi RTS.

Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja.

Pet osoba evakuisano je zbog poplava tokom noći u okolini Kraljeva i Čačka, a autobus sa 15 osoba, koji se zbog obilnih padavina zaglavio na putu Kraljevo-Kragujevac, je izvučen, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

Tri osobe evakuisane su u okolina Kraljeva, a dve u mestu Viča kod Čačka, rekao je Marić Tanjugu.

Zbog obilne kiše koja je pala u centralnoj i zapadnoj Srbiji, u Kraljevu i Kniću je proglašena vanredna situacija, a problema zbog poplava i odrona ima i u Čačku, Dragacecvu i ivanjičkoj opštini.

Na više deonica u Srbiji saobraćaj je obustavljen zbog obilnih padavina i odrona, saopšteno je iz JP „Putevi Srbije“.

(foto: Saša Petrović)