U autobusu sa registarskim tablicama tzv Kosova zaplenjene skupe lovačke lampe

avg 14 2019 /

Zaplena lovačkih lampi u autobusu sa Kosova

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Mađarskoj carinici se svakodnevno sreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, pa je tako danas u prepodnevnim satima na Horgošu zaplenjeno više od 70 setova skupih lovačkih lampi, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je red za ulaznu kontrolu došao autobus sa registarskim tablicama tzv. „Kosova“ koji saobraća na liniji Jenčeping-Lipljan.

Prilikom detaljne kontrole prtljažnog delu autobusa među torbama i koferima pronađene lovačke lampe robne marke "hanter pilot" u originalnim pakovanjima, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 dinara, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven iako su prisutni putnici kao i vozač autobusa rekli su tom prilikom carinicima da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

U saopštenju Uprave carina se navodi su te lampe popularne među lovcima, jer se lako montiraju na telo puške i bacaju zeleno svetlo koje manje uznemirava divljač, pa je tako lovac u prednosti. Najčešće se koriste tokom noćnog lova na grabljivice i divlje svinje.

Neprijavljeni setovi lovačkih lampi su zadržani protiv vozača biće pokrenut krivični postupak.

Ostavi komentar

K2_COMMENT_FORM_NOTES