Snažan zemljotres pogodio Tursku, 23 osobe povređene

avg 08 2019 /

Zemljotres

U snažnom zemljotresu jačine 6 stepeni po Rihterovoj skali, koji je danas pogodio zapadni deo Turske povređene su 23 osobe i oštećeno više kuća.

Epicentar je bio u gradu Bozkurt u provinciji Denizli, saopštila je Sektor za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD), preneo je AP. Zemljotres se dogodio u 14.25 časova po lokalnom vremenu. AFAD je saopštio da su 23 osobe zatražile lekarsku pomoć ili su hospitalizovane posle zemljotersa.

Gradonačelnica Bozukta Birsen Čelik izjavila je da su u zemljotresu srušene dve kuće i da je još izvestan broj oštećen. Ljudi su izleteli u panici na ulice, navela je gradonačelnica i dodala da je građanima rečeno da se ne vraćaju u oštećene kuće.

Veći broj kuća oštećen je i u susednom gradu Tutluka, ali tamo niko nije povređen, izjavio je gradonačelnik Hudai Karasahin. Zemljotres se osetio u susednim provincijama Antaliji, Mugli, Isparti i Burduru.

U Turskoj su zemljotresi česti, a u onom iz 1999. godine na severozapadu zemlje i jačine 7,4 stepena po Rihretovoj skali, poginulo je više od 17.000 ljudi.