PANČEVO: Zlato u prahu u vodi iz gradskog vodovoda

maj 01 2019 /

Zlato u pravu vodovod Pančevo

Kako redakcija "Vesti sa teleksa" ekskluzivno saznaje, u vodi pančevačkog gradskog vodovoda pronađene su velike količine zlata u prahu.

Maja Vitman, gradska menadžerka, potvrdia je ovu informaciju i dodala da su preduzete sve mere kako bi se ovaj problem rešio.

- Potvrđujem da je u vodi gradskog vodovoda primećena izvesna količina zlata u prahu. Ne znam kako je došlo do ovoga. Sumnjamo da je u pitanju neka hemijska reakcija prouzrokovana čišćenjem sistema ili je možda u pitanju neko nalazište na lokaciji ispod samog grada za koje do sada nismo znali da postoji. Pojačali smo pritisak vode i verujemo da će se ovaj problem uskoro rešiti – rekla je Vitman.

Rade Samardžić stanovnik Koteža 2 nam je rekao da je još juče primetio da se nešto čudno dešava sa vodom.

- U prvi mah sam pomislio da je jedna od ćerki prosula nešto na peškir. Međutim kad sam sipao čašu vode i dobro se zagledao primetio sam da se nešto presijava. Odmah sam pokvasio maramicu. Kada se osušila na njoj je ostao sjajni prah. Odneo sam ga na analizu i utvrdilo se da je u pitanju zlato – ushićeno priča Samardžić.

Gradski štab je tražio izveštaj od direktora JKP "Vodovod i kanalizacija“, kako bi nas to preduzeće pismeno obavestilo šta se desilo. Ukoliko postoji odgovornost bilo kog pojedinca, svakako da nećemo sedeti skrštenih ruku, konstatovala je Vitman.

Last modified on sreda, 01 maj 2019 12:27
Konoba32Konoba32Konoba32

-------------------