Ogorčeni građani grada Pančeva zbog ATP-a

mar 31 2016 /

Borba ATP-a za opstanak i borba građana za ulazak u autobus, svež vazduh i dostojanstvo!

Komentar na tekst:
Akcija suzbijanja divljeg prevoza (18. mart 2016.)

Pišem ovo pismo kao ogorčeni građanin grada Pančeva, jedan od mnogih koji je svakodnevno zbog posla prinuđen da putuje međugradskim prevozom do Beograda.

Jasno mi je da se želi oporavak ATP-a i da on „stane na noge“. Objavili ste da je u roku od dva sata prevezeno dodatnih 300-400 putnika njihovim prevozom, jer su zaustavljeni divlji prevoznici. A zašto niste naveli da su se ti putnici vozili kao sardine u konzervi, jer ni u jednom autobusu nema mesta za sve putnike?!Niste ni pomenuli naše muke i borbu za ulazak u autobus kako ne bi zakaznili na posao. O zagušljivosti da ne govorimo! To je deo životnog standarda koji nas očekuje tek kad uđemo u Evropsku uniju! Kao da nam nije dovoljno svakodnevnih briga za egzistenciju, još smo prinuđeni da se vozimo kao stoka. U članku se napominje da smo u ATP-u sigurni, jer smo osigurani. Ja se ne osećam ni malo sigurno kada stojim u izlogu autobusa u međugradskom saobraćaju. Zakonom je zabranjeno stajati u međugradskom prevozu. Kako o tome neko ne povede računa? Ako već razmišljate o održivosti ATP-a, razmišljajte malo i o potrebama građana. ATP u očima građana počinje da se vezuje za tromost, prljavštinu, gužvu, odvratnost…sve što želite svakog dana da izbegnete ako negde žurite i želite da stignete. Tako se firma ne oporavlja, tako se ne stvaraju lojalni kupci usluga prevoza. Tako se samo dokazuje kako treba uvesti konkurenciju i izbaciti monopoliste poput ATP-a sa tržišta.

Uradite neko istraživanje i neće Vam biti potreban veliki uzorak da biste shvatili da su građani izuzetno nezadovoljni ovakvim prevozom. Kivni su na inspekciju i očekuju da ona nešto povodom toga učini, a ne da štiti ATP. Uvedite više linija na relaciji Pančevo-Beograd između 7:45 i 8:30. Da biste prevezli sve zainteresovane putnike, morate imate autobuse na svakih pet minuta! Između ostalog, naveli ste i da je karta 100 dinara, a ne 120 dinara, koliko zaista košta karta u jednom pravcu.

Što neko od čelnika grada ko sprovodi ovu politiku ne dođe do hotela Tamiš da čeka autobus sa nama ostalima, pa da vidi kako to izgleda?! Ne daj Bože da tako dočekamo leto, pa da se svi pogušimo na putu do Beograda.Ma šta Vas briga što ćemo mi znojavi na posao i što će nam još neko u gradskom autobusu po Beogradu gunđati da smo stoka smrdljiva.

Ne zanima me ko je na vlasti i koja politička stranka će pobediti na sledećim izborima, želim da rešite ovaj problem! Ljudi poput mene rade za platu od 25.000 i 30.000 sa fakultetskom diplomom i kao da im to nije dovoljno ponižavajuće, još morate da nas prevozite kao stoku i da nam govorite da budemo humani, da se „stisnemo“. Nek se stisne neko sa vrha, pa nek kupi neki autobus, kojim će da prevozi putnike kao ljude, jer ova situacija nije humana! Naveli ste da su kupljeni novi autobusi koji su „maksimalno komforni“. To nisu autobusi za međugradski saobraćaj, ima više mesta za stajanje nego sedišta.

Svakodnevno se osećam ugroženo u tom prevozu, jer mi je glava u torbi dok stojim, a nemam gde ni da se uhvatim; jer jedva uđem; stojim kao u izlogu; prinuđena sam da njušim ili gutam tuđu kosu koja mi ulazi u lice, jer od ogromne gužve nema ni vazduha ni slobodnog prostora između putnika. Osećam se poniženo, jadno i bedno, jer živim u Pančevu i kao jedini mogući izlaz iz ovog svakodnevnog pakla vidim preseljenje u Beograd ili beg u inostranstvo.

Vratite nam dostojanstvo, vratite nam mesto u autobusu!

Autor:  V.Z
Read 2616 times

Booking.com

-------------------