VOX POPULI: Problemi stanovnika u okolini lokacije gde se gradi Lidl na Kotežu

okt 01 2019 /

VOX POPULI: Višemesečni problemi stanovnika u okolini mesta gde se gradi Lidl na Kotežu

Nakon višemesečnih pokušaja da izvođače radova na izgradnji Lidl-a na lokaciji na Kotežu, zamolimo da radove izvode u okviru radnog vremena (7 do 17h) koje je sama uprava Lidl-a definisala, nemam drugog izbora nego da ovim putem pokušam da primoram nekog da nas sasluša.

Od dana kada je počela izgradnja sugrađanima koji žive u okolini gradilišta je život doslovno postao nefunkcionalan.

Ako zanemarimo sto je zatvoren deo ulice Moše Pijade, parking stanarima u zgradama u Moše Pijade, nesnosnu buku, prašinu zbog kojeg čitavo leto nismo mogli prozore otvoriti... zaista ne mogu da zanemarim višemesečne radove koji su počinjali u 5h ujutru i traju i do 23h uveče.

Svaki put kada bi se obratila ljudima u Lidl-u, preko njihovog zvaničnog sajta dobijala sam odgovor da se tog dana dogodila nepredviđena situacija, da je to razlog zašto su radovi trajali tako kasno u noć i da se više neće ponoviti.

Naravno do dana današnjeg radovi traju radnim danima do 20h uveče, vikendima počinju pre 7h ujutru, uključujući i nedelju, a vrlo često radnici završavaju rad tek u 23h.

Gradske institucije se takođe oglušavaju na naše molbe da se radovi završe u okviru prihvatljivog vremena u toku dana.

Većina sugrađana se raduje dolasku Lidl-a u naš grad ali se pitam da li su u nekoj drugoj zemlji ili svojoj matičnoj zemlji Nemačkoj mogli da ovoliko ne poštuju osnovna prava i kulturu ljudi.

Da li su u Nemačkoj radovi mogli da se izvode do 23h uveče u naseljenom mestu?

Jesmo mi Srbija ali ne žive u njoj baš toliki divljaci koji ne zasljužuju osnovno poštovanje.

(I.P.)