MODNI DETALJI: Narukvice #43

jan 18 2017 /

Narukvice, osim što su odličan modni detalj, poslužile su Vil Bovenu, autoru knjige " A Complaint Free World" , sada proširu " A Complaint Free Relationshios", za psiholuški eksperiment koji se pokazao ka izuzetno uspešan.

O čemu je reč?

Naime, poznato je da je 21 dan potrebno čoveku da usvoji i u svom mozgu ukoreni bilo koju naviku. Za eksperiment Vil Boven je upotrebio ljubičastu narukvicu.

Svrha eksperimenta je da oslobodi čoveka od žaljenja za bilo čim i na bilo šta i na taj način ostvari čudesne pozitivne promene u svom životu.

Kako funkcioniše eksperiment?

Jednostavno. Sve što je potrebno da uradite je da 21 dan nosite ljubičastu narukvicu i da je premestite na drugi zglob i počnete od nultog dana svaki put kad se požalite na nešto.

Rezultati su zapanjujući.

Boven kaže da je njemu bilo potrebno 3 meseca pokušavanja i vraćanja unazad da bi uspeo celih 21 dan da se ne požali ni na šta, dok većini treba 5- 6 meseci, ali rezultati su izvanredni i iznad svega vredni truda.

Čovek postepeno počne da uočava pozitivne stvari koje ga okružuju više nego one negativne, a fokus mu se premešta na ono što je dobro i lepo u njegovom životu, otvaraju mu se vidici, za razliku od ranije kad je situacija bila suprotna, a rezultati su ozbiljno dobri po život.

Ljubičasta boja je izabrana zato što blagotvorno deluje na nervni sistem, smanjuje stres i anksioznost, ali narukvica u drugoj boji, takođe, dolazi u obzir, jer važno je dejstvo i važna je poenta eksperimenta!

Pripremila: Tijana Vasić

 

 

Read 700 times
Konoba32Konoba32Konoba32