PUT OKO SVETA: Sarti - Sitonija

avg 25 2016 /

Na istočnoj obali čuvenog poluostrva Sitonija, na 3km dugačkoj peščanoj plaži, sa pogledom na Svetu Goru, smešteno je slikovito, nekada ribarsko mesto, Sarti.

U poslednjih desetak godina otkrili su ga turisti i doprineli da mesto postane najbolja početna tačka za obilazak neverovatnih plaža Sitonije. Blizina šumovitih brda i izolovanih uvala, kao i Soluna i čuvenih manastira, pružaju mogućnosti za bezbrojne izlete: biciklima, motorima, autobusima, brodovima ili ribarskim čamcima.

Prvo što se primećuje je kristalno čisto more i bujna i bogata mediteranska vegetacija okolnih planina.

Grad ima znatan broj prodavnica, marketa i prodavnica suvenira. Taverne i restorani se pružaju duž uređenih plaža i zaista preporučujemo da probate grčku kuhijnju. Noćni život u Sartiju je buran i neiscrpan. Veliki broj klubova, kafića i barova sa različitom vrstom muzike zadovoljiće one koji traže dobar provod.

Položaj grada je idealan za široki panoramski pogled, a posebno je lep izjutra kada se može videti izlazak sunca preko Atosa, odnostno Svete Gore.

Od lokalnih atrakcija preporučujemo posetu gradu Torini u kome se nalazi prelep zamak

Na plažama postoje klubovi sportova na vodi tako da se oni odvažni mogu oprobati u jetski vožnji ili paraglajdingu. Ni najmlađi nisu zaboravljeni, postoje igrališta, zabavni parkovi i mini tereni. Muzika nije bučna i naporna, usluga je vrlo kvalitetna dok su cene čak povoljnije nego u beogradskim kafićima. Udaljene plaže su idealno mesto za miran i opuštajući odmora na popodnevnom suncu. Prošetajte malo južnije od mesta i naićićete na usamljene, tihe plaže.

Putovanje kolima do Sartija je relatvno lako. Od Pančeva do Sartija ima nešto više od 800 km, a uz dobru signalizaciju na putu lako i brzo se stiže. Putovanje obično traje između 8 i 10 sati. Pre nego što krenete na put obavezno proverite da li imate zeleni karton.

Ukoliko se odlučite na organizovani prevoz i smeštaj evo nekoliko interesantnih ponuda na bazi 10 noćenja i prevozom iz Pančeva:

1. Vila "Panajota"

Na 100 m do mora, u Novom Sartiju nalazi se vila Panajota. S obzirom na prelepu plažu u ovom delu mesta sa savršenim sitnim peskom i dugim plićakom vila je idealna za porodice sa decom. Cene smeštaja za dvokrevetni studio su od 115 do 200 evra, trokrevetni od 100 do 160, a za četvorokrevetni treba izdvojiti od 90 do 135 evra. 

2. Vila "Evangelia"

Evangelia je vila koja se nalazi u novijem i mirnom delu Sartija. Udaljena je svega 70 metara od peščane plaže. Cene smeštaja za dvokrevetni studio su od 115 do 200 evra, trokrevetni od 100 do 160 evra.

3. Vila "Pigasus"

Na oko 250 metara od gradske plaže u mirnijem delu Sartija, nadomak centra, na uzvišenju u blizini crkve, nalazi se potpuno nova vila Pigasus. Cena dvokrevetnog studija je od 115 do 200 evra, trokrevetni od 100 do 160 evra.

4. Vila "Leo"

Vila Leo se nalazi u samom centru na oko 50 m od prelepe plaže. Vila raspolaže četvorokrevetnim i petokrevetnim apartmanima koji se nalaze na prvom spratu i koji imaju direktan pogled na more. Cena dvokrevetnog studia je od 95 do 130 evra, a trokrevetnog od 90 do 115 evra.

Za dodatne informacije posetite turističku agenciju "Continental travel" koja se nalazi u Pančevu, Karađorđeva 13, lokal 4.

Želimo vam odličan provod i pošaljite nam neki "selfi" sa plaže na naš email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Read 1428 times Last modified on četvrtak, 25 avgust 2016 19:34
More in this category: PUT OKO SVETA: Afitos, Grčka »

Booking.com

-------------------