PUT OKO SVETA: Klasična Italija - Lido di Jesolo, Venecija, Sijena, San Djiminjano, Firenca, Rim i Napulj o jednom trošku. 01/07

sep 04 2016 /

Ove nedelje smo rešili da za 7 dana obiđemo najznačajnija mesta na zapadu Italije. Naše putovanje je počelo iz Beograda u ranim jutarnjim satima kada smo organizovanim prevozom stigli preko Hrvatske i Slovenije do italijanskog grada Lido di Jesolo.

S obzirom da smo stigli u toku popodneva imali smo vremena da obiđemo ovo sjajno mesto koje se prostire na oko 15 kilometara obale, ali je interesantno to što ima svega nekoliko ulica u samom gradu. Mesto je načičkano prodavnicama u kojima se može kupiti odeća po pristupačnim cenama, a postoji i dosta restorana i kafića.

Ukoliko vas mrzi da idete peške, za svega 10 evra možete iznajmiti bicikl, što smo mi i uradili.

Duž cele plaže ide dugačko popločano šetalište. Plaža je podeljena na nekoliko delova od kojih svaki ima svoje ležaljke i suncobrane u različitim bojama. Saznali smo da cena ležaljke i suncobrana dnevno košta od 15-18 evra, ali svakako treba pitati u hotelu u kojem ste odseli da li se iznajmljivanje dodatno plaća ili ulazi u cenu smeštaja.

Uveče se ulica pretvara u veliko šetalište gde turisti mogu samo šetati.

Na italijanski praznik Feragosto, koji se slavi 15. avgusta svake godine, u gradu se priredjuje veliki vatromet na plaži. U avgustu se takođe svake godine održava festival „Frecce Tricolori“, šou sa akrobatskim letenjem.  Neke od atrakcija na koje je grad ponosan su izbor za mis i događaj nazvan „seksi rvanje“. Uprkos manjku sofisticiranosti, u Lidu di Jesoli ne samo da ne manjka burnog noćnog provoda, već i mladi ljudi iz drugih obližnjih gradova dolaze ovde na noćne žurke na plaži.

(Nastaviće se...)

Read 1328 times Last modified on nedelja, 04 septembar 2016 20:57

Booking.com

-------------------