Dogodilo se u Pančevu na današnji dan - 07. mart

mar 07 2019 /

dogodilo se na danasnji dan

Šta se to dogodilo u Pančevu i okolini na današnji dan?

7. marta 1809.
Brigada saopštava Magistratu Pančeva odluku Generalne komande u Temišvaru kojom se stolaru i slikaru Mihajlu Radosavljeviću i njegovom sinu slikaru Petru Radosavljeviću daje pasoš na tri meseca za odlazak u Beograd, radi malanja ikonostasa Saborne crkve. Pasoš će se izdati uz kauciju, da će se oba slikara zajedno sa svojim pomoćnicima Markom Konstantinovićem i Mihajlom Popovićem vratiti u Pančevo. Radosavljević je ponudio za kauciju svoju kuću u vrednosti od 4485 forinti.7. marta 1865.
Generalna komanda u Temišvaru saopštava Magistratu Pančeva da će izvršiti snimanje terena u Vojvodini, a i u trima banatskim regimentima. Snimanje će vršiti sedam kartografskih odeljenja, od kojih će jedno biti u Pančevu. Magistrat Pančeva je sastavio spisak prostorija, koje će se staviti na raspolaganje odeljenju koje će vršiti snimanje.


7. marta 1920.
Pančevac, od 7. marta, na strani rećoj donosi vest: Čišćenje ulica. Držimo da nije dovoljno ako naša Gradska vlast daje počistiti nekoliko ulica koje leže u centru grada, nego da se treba malo ogledati i po drugim ulicama koje takođe zaslužuju potpunu pažnju.

Last modified on četvrtak, 07 mart 2019 14:20
Konoba32Konoba32Konoba32

-------------------