Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Klub 'd20' vas uvodi u svet društvenih igara: Dungeons and Dragons (treći deo) - | K-013 Portal
drustvene igre

Klub 'd20' vas uvodi u svet društvenih igara: Dungeons and Dragons (treći deo)Čitajući prethodni feljton možemo zaključiti da se D&D poprilično razlikuje od ostalih društvenih igara. Nijedna igra do tada nije pokazala toliki potencijal za eskapizam: potrebno Vam je jedino da biste uplovili u nepregledni svet ove igre mašta, olovka i papir.

Sama igra se ne zasniva na takmičenju između igrača. Takoreći ne postoji ni krajnji cilj igre, teoretski jedna partija bukvalno može da se igra ceo život.

Igra Tamnice i Zmajevi je preko noći postala pravi hit, prvi tiraž se rasprodao za godinu dana. Drugi takođe, za svega nekoliko meseci rasprodato je bilo nekoliko hiljada primeraka. Vremenom igra dobija ekspanzije, dodaju se nove klase i rase (lopov postaje nezaostavni deo družine), naravno, pristigla su i nova pravila. Neke 1977. godine, ideja autora igre je da objedini sva pravila u jednu celinu u novu igru po imenu Napredne tamnice i zmajevi. Igru prati i izlazak časopisa Zmaj, a išlo se čak dotle da je 1983. godine izašao crtani na temu same igre.

Nedugo zatim drugi zanesenjaci pokušavaju da izdaju igre koje nalikuju ovoj i stvoren je nov obrazac društvenih igara nazvan „igrom uloga“ (role playing game).

Kao što smo već i rekli, nakon ekspanzije, sledi haos koji je navodno prouzrokovala ova igra, no, negativnim aspektima mi se nećemo baviti, jer klub „D20“ je tu da odašilje samo pozitivnu energiju.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.