Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Svetski Esports Šampionat 2022 na kojem učestvuje i Srbija je zvanično OTVOREN! Međunarodno takmičenje za 500.000 dolara konačno može da počne - | K-013 Portal

Svetski Esports Šampionat 2022 na kojem učestvuje i Srbija je zvanično OTVOREN! Međunarodno takmičenje za 500.000 dolara konačno može da počne

esports sampionat bali, srbija

Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) danas je otvoren svečanom ceremonijom koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Od 2. do 10. decembra, najbolji esportisti sveta će odmeriti snage u Indoneziji na prelepom ostrvu Bali, gde će se boriti za titulu svetskog šampiona, impozantni trofej, kao i veliki nagradni fond od pola miliona dolara.

Međunarodna Esports Federacija nas svake godine vodi na neke od najlepših destinacija na planeti, pa ni ova godina nije izuzetak. Posle uzbudljive avanture u Seulu i predivnog izraelskog primorskog gradića Eilata, domaćin ovogodišnjeg IeSF prvenstva je ostrvo Bali, za koje slobodno možemo da kažemo da je pravi raj na zemlji.

IMG 7085

Ukupno 106 država takmičiće se za titulu najbolje esports zemlje, među kojima je naravno i Srbija, koja se na svetskom IeSF šampionatu takmiči od njegovog osnivanja. Naša reprezentacija je tokom godina ostvarila odlične rezultate, a 2015. godine je osvojila čak i titulu šampiona!

Među takmičarima su i druge zemlje iz regiona, kao što su Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska i Rumunija.

Ove godine na IeSF-u igraće se ukupno šest esports naslova. Radi se naravno o svetski poznatim igrama, koje mimo ovog šampionata poseduju i sopstvene razvijene esports scene: Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Tekken 7 i eFootball 2023, kao i dva mobilna naslova, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG Mobile. Pored toga, IeSF u okviru šampionata po prvi put organizuje i CS:GO takmičenje za dame.

IMG 7089

Srbija će imati predstavnike u igrama CS:GO, Tekken 7 i eFootball 2023. Ovogodišnje predstavnike izabrao je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), koji je organizovao nacionalne kvalifikacije za svaki od ovih naslova. Naši igrači i ekipe su potom morali da se dokažu i u regionu, odakle su samo najbolji ostvarili direktan plasman na Bali.

Za našu CS:GO reprezentaciju igra iNation, jedna od najuspešnijih ekipa na Balkanu, dok će nas u Tekken 7 predstavljati Pavle ”The Alpha and the Omega” Nikolić, koji važi za jednog od najboljih Tekken boraca u Srbiji.

Srbija IESF

Sa sigurnošću možemo reći i da Srbija ima neke od najkvalitetnijih eFootball igrača na svetu. Među njima je i Marko Roksić, koji se ove godine istakao kao ubedljivo najbolji, ne samo u našoj zemlji, već i u Evropi. Pošto je osvojio evropski eFootball šampionat u Podgorici koji se odigrao početkom septembra ove godine, Roksa je osigurao direktan plasman u finalni deo turnira, tako da neće morati da prođe kroz grupnu fazu.

Turnir u organizaciji Međunarodne Esports Federacije održaće se od 2. do 10. decembra 2022. godine. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.