Filmski festival u Veneciji i zvanično u septembru -
film, filmski festival venecija, venecija, festival, vesti iz sveta, najnovije vesti

Filmski festival u Veneciji i zvanično u septembrumontekristo 0507


Direktor Filmskog festivala u Veneciji Alberto Barbara zvanično je potvrdio da će se 77. Mostra održati, kako je i planirano, od 2. do 12. septembra. Barbera je na svom instagram profilu, uz video snimak sa čamca poručio da će to biti jedno zaista jedinstveno izdanje.

"Iz ferija kojim smo otišli na Lido. Filmska palata je ponovo otvorena, a kancelarije pune ljudi koji će organizovati predstojeću Mostru. Biće to jedno zaista jedinstveno izdanje. Još uvek ne znamo šta ćemo sve uspeti da izvedemo, ali radimo na selekciji filmova i nacrtu plana da svima omogućimo bezbedno učešće… Živela Venecija", napisao je direktor Mostre koji je od početka bio protiv onlajn izdanja iako je Italija bila najjače pogođena zamlja korona

virusom.

Prema njegovim rečima, još se ne zna kako će festival tačno izgledati ali će organizatori uložiti napore da bude sve najbolje moguće.

Đorđo Goseti, selektor pratećeg programa Autorski dani, u kojem se filmovi takmiče u originalnosti i inovativnosti, izjavio je za AFP da ima osećaj "kao da počinju ispočetka, od 1932. kada je festival osnovan".

"Svi iz filmskog sveta smatraju da je najstariji festival na svetu najbolje mesto da se slavi kinematografija i pokaže njena vitalnost", kazao je on.

Kako će ovi postkovidski uslovi uticati na organizaciju festivala, još nije poznato. Filmski analitičari ocenjuju da će broj naslova, uobičajenih 200, sigurno biti smanjen, a ne veruju ni da će ove godine biti guranja paparaca sa lovcima na autograme pred zvezdama na crvenom tepihu.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.