Kan odustao od festivala, ali predstaviće zvaničnu selekciju -

Kan odustao od festivala, ali predstaviće zvaničnu selekciju





Kanski festival odustao je od ovogodišnjeg 73. izdanja u fizičkom obliku zbog pandemije korona virusa, ali će svoju zvaničnu selekciju ipak predstaviti, preneo je Varajeti.

Kan je trebalo da bude održan od 12. do 23. maja, ali je umetnički direktor festivala Tjeri Fremo kazao da u ovom trenutku to ipak nije moguće.

"Zaključno sa današnjim danom fizičko izdanje Kanskog festivala deluje previše komplikovano za organizaciju, pa ćemo početkom juna objaviti našu prvobitnu originalnu, takmičarsku selekciju", preneo je Verajeti reči predstavnika za štampu ispred festivala.

Fremo je kazao da će filmovi iz zvanične selekcije, koje će objaviti u junu, biti delegirani na partnerske festivale, među kojima je i Venecijanski, kao i u bioskopske dvorane.

Pored festivala u Venecije, koji će o svojoj sudbini doneti konačnu odluku krajem ovog meseca, Fremo je naveo i druge filmske smotre kao potencijalne partnere, za koje je izvesnije da će biti održani.

"Ići ćemo u Toronto, Dovil, Angulem, San Sebastijan, Njujork, Busan, čak i na Festival Limijer u Lionu. Sa Venecijom želimo da odemo i korak dalje i da predstavimo filmove zajedno", kazao je Fremo.

Kanski festival pridružiće se i ostalim vodećim svetskim filmskim manifestacijama koje su najavile globalni filmski festival We Are One, a koji počinje od 29. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.





Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti