Snima se novi film i serija "Nečista krv" -
film, Nečista krv, snimanje filma

Snima se novi film i serija "Nečista krv"

U Ripnju se ubrzano gradi Vranje iz 19. veka. Priprema se scena za snimanje filma i serije „Nečista krv“. Početak snimanja je već odlagan, ali sadašnji plan je da završna klapa padne do decembra.

U podnožju Avale, početkom avgusta, oživeće staro Vranje. Ovim ulicama prolaziće Hadži-Trifun, Tašana, Mitke, Sofka, Koštana. Deset epizoda činiće epsku sagu o Vranju sa likovima i motivima jedne porodične hronike u razdoblju od pedeset godina 19. veka. Film i pet epizoda režiraće Milutin Petrović, a završnicu serije Goran Stanković.

„Ja mislim da je ovo jedno veliko nacionalno blago, ne samo zbog onoga što je očigledno, a to je literatura Bore Stankovića koja je u korenu cele stvari, nego je i veliko nacionalno blago pionira i umetnika Jugoslavije i Srbije, Vojislava Nanovića koji je sve to napravio“, kaže reditelj serije.

Za raskošnu scenografiju je zaslužan jedan od najvećih majstora te profesije kod nas Milenko Jeremić.

„Treba čitati određenu literaturu, koju inače posedujem, tako da sam dolazio do podataka šta može da prođe, a šta ne može. Može čovek da pogreši na jednom najobičnijem detalju. Tako da sam vodilju imao jer sam tu temu obrađivao godinama, uz obilje dokumentacije koju posedujem, eto napravio sam tu stvar“, objašnjava Jeremić.

Dok se radovi privode kraju, bira se međunarodna glumačka ekipa. Muzika se ne bira već se sama nameće – tradicionalne note juga Srbije u savremenim aranžmanima.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti