Snimanje serije i filma po romanu Vuka Draškovića o kralju Aleksandru I Karađorđeviću -
aleksandar i karadjordjevic, aleksandar prvi karadjordjevic, karadjordjevic, vuk draskovic, snimanje filma, junajted medija, novas, united grupa, united media, najnovije vesti, vesti iz filmske industrije, snimanje filma po romanu vuka draškovića

Snimanje serije i filma po romanu Vuka Draškovića o kralju Aleksandru I Karađorđeviću

Junajted grupa (UG) saopštila je da je danas u Belom dvoru počelo snimanje serije i filma "Kralj" u režiji Zdravka Šotre, a po romanu Vuka Draškovića o kralju Aleksandru I Karađorđeviću.

Serija od 15 epizoda, prema kojoj će nastati i film, radi se u originalnoj produkciji UG , a reč je o filmskoj biografiji kralja Aleksandra I Karađorđevića, ekranizaciji romana “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića.

Zbog vanrednog stanja usled pandemije koronavirusa, prva klapa je odložena za više od dva meseca, dodaje se u saopštenju.

Reditelj i scenarista Zdravko Šotra istakao je da je potrebno ljudima dati informacije o jednom čoveku i događajima o kojima se slabo zna.

"Mislim da će ova serija i film bar donekle povratiti neku sliku o njemu. Ono što je Vuk (Drašković) dao za ovaj projekat nije nikakva glorifikacija Aleksandra, on je prikazan kao čovek sa svim svojim slabostima i vrlinama koje je imao”, dodao je Šotra.

Vuk Drašković, autor romana po kojem je pisana serija, prisustvovao je početku snimanja i istakao da se scenario najvernije što može drži knjige.

"Aleksandar je, po mom uverenju, najveći državnik i vojskovođa u istoriji srpskog naroda, a istovremeno najomrznutiji i najoklevetaniji. Njega danas razapinju na stub srama, anatemišu ga zato što je stvorio Jugoslaviju. Po njima, koji su razbili Jugoslaviju devedestih, trebalo je da stvara Veliku Srbiju”, kaže Drašković.

Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić, dok su deo glumačke ekipe i Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Tanasije Uzunović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra i Jelica Sretenović.

Serija će biti snimana na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Francuskoj a emitovaće se na televiziji NOVA S, dodaje se u saopštenju.

(Dnevnik)Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.