Snimanje trilera „Jedini izlaz“ počelo u Beogradu -

Snimanje trilera „Jedini izlaz“ počelo u Beogradu


pancevo, beograd, novi sad

Prva klapa filma „Jedini izlaz“, u režiji debitanta Darka Nikolića, pala je 24. septembra u Beogradu.

Scenario za ovaj triler napisao je Marko Popović, dramaturg i pisac poklonicima kriminalističkog žanra poznat po romanu „Jedan pogrešan korak“.

Projekat „Jedini izlaz“ podržao je prošle godine Filmski centar Srbije, uz obrazloženje da je u pitanju „savremeni triler s vešto inkorporiranim elementima horor žanra i angažovane socijalne drame“.

Priča filma prati Anu Kolar koja šest godina nakon tragične smrti supruga dobija snimak koji je uverava da je on i dalje živ.

Potraga za mužem povešće Anu, koju igra Anđelka Prpić, kroz zamršen krug nasilja, laži i ucena i naterati je da se suoči s namračnijim tajnama iz prošlosti.

Glumica Anđelka Prpić, do sada najprepoznatljivija po svojim komičnim ulogama, izjavila je povodom početka snimanja svog prvog trilera da nikada ranije nije glumila u ovom žanru.

„Uloga Ane koju sam dobila u filmu Darka Nikolića za mene predstavlja veliki izazov i priliku da se okušam u nečemu za mene potpuno novom. Publika retko kad u bioskopima može da gleda trilere naših autora, taj žanr je kod nas deficitan, pa sam čvrsto uverena da će ‘Jedini izlaz’ doneti nešto novo i sveže u srpsku kinematografiju“ kazala je Prpić.

Pored Anđelke Prpić, kojoj je poverena glavna uloga, u filmu glume brojni glumci iz Srbije i regiona, a među njima Ljubomir Bandović, Danica Maksimović, Janko Popović Volarić, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Milan Čučilović, Slobodan Beštić, Radoslav Milenković, Marko Janjić, Miloš Vlalukin, Vanja Ejdus…

Iza kamere nalaze se direktor fotografije Miljan Milovanović, scenografkinja Jelena Terzić Stanković, kostimografkinja Jelena Stefanović… Film će montirati Stevan Marić, dok je za muziku zadužen Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler.

Film „Jedini izlaz“ biće sniman tokom jeseni u Beogradu, Splitu i na planini Povlen.

Premijera se očekuje u prvoj polovini 2020. godine.

(Tanjug, foto FCS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com