Virus zaustavio snimanje "Nemoguće misije 7" -

Virus zaustavio snimanje "Nemoguće misije 7"

Snimanje sedmog nastavak holivudskog blok-bastera, "Nemoguća misija" stopirano je zbog širenja korona virusa, prenosi Sky news. Holivudski producenti filmskog hita pridružiće se tako dugačkoj listi kompanija koje trpe finansijsku štetu zbog epidemije smrtonosnog korona virusa.

pancevo, beograd, novi sad

Studio "Pamaount pikčers" primoran je da otkaže planirano, tronedeljno snimanje u Veneciji, a u saopštenju holivudski studio navodi da nastoji da izađe u susret filmskoj ekipi, te je odobrio svima da se vrate svojim kućama do nastavka snimanja.

"Nastavićemo da pratimo razvoj situacije, da sarađujemo sa zdravstvenim radnicima i predstavnicima vlasti", navodi se u saopštenju kompanije.

Više od 200 ljudi je u Italiji zaraženo virusom COVID-19, sedmoro je preminulo i to je najveći broj žžrtava epidemije izvan granica Azije, a najveći broj registrovanih slučajeva je u regiji Lombardija, gde su zabranjena sva javna okupljanja.

Inače, film "Nemoguća misija 7" trebalo je da se pojavi u bioskopima u julu iduće godine, ali je neizvesno da li će taj termin biti ispoštovan, a novinari za sada nemaju potvrdu da li se i glavna zvezda filma, 57-godišnji Tom Kruz nalazi u Italiji.

Ograničeno kretanje i vanredni uslovi zbog koronavirusa uticali su i na snimanje drugih filmova, prenosi Sky news.

Tako je kompanija "Paramount pikčers" odložila kinesku premijeru jošš jednog svog filma, jer su svi bioskopi u Kini zatvoreni zbog epidemije.

Ista sudbina je zadesila i novi film o Džejms Bondu, čija je premijera u Pekingu otkazana, a kako navodi Sky news malo je verovatno da će Kina smanjiti ili ukinuti vanredne mere zaštite od virusa, pa bi u sličnoj situaciji mogla da se nađe i kompanija "Dizni" s planiranom kineskom premijerom svog rimejka filma "Mulan".

(Tanjug)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com