Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bivši ministar Bubalo pravosnažno oslobođen u slučaju privatizacije Luke Beograd - | K-013 Portal

Bivši ministar Bubalo pravosnažno oslobođen u slučaju privatizacije Luke Beograd

predrag bubalo, sudjenje oslobadjajuca presuda

Apelacioni sud Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi nekadašnjeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala.

On je bio okrivljen za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" (Worldfin) iz Luksemburga 2005. godine.

Kako je preneo portal N1, odlukom je potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda, koji je zaključio da nije dokazano da su Bubalo i ostali optuženi zloupotrebili službeni položaj.



Pored Bubala, optužbi su oslobođeni i izvršni direktori Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević i Goran Mrđa, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktor Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Pravosnažna oslobađajuća presuda izrečena je i bivšem direktoru Privrednog društva "Luka Beograd" Miroslavu Drobcu i bivšem finansijskom direktoru tog privrednog društva Dušanu Kosovcu.

Apelacioni sud je, između ostalog, obrazložio da se u konkretnom slučaju ne radi o privatizaciji, odnosno da "Luka Beograd" nije subjekt privatizacije, te da stoga nema mesta ni tvrdnji da su okrivljeni Miodrag Đorđević, Goran Mrdja Aleksej Misailović postupili suprotno Zakonu o privatizaciji.

Luka Beograd je jedna od 24 sporne privatizacije na koje je ukazivao i Savet za borbu protiv korupcije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.