Bivši ministar Bubalo pravosnažno oslobođen u slučaju privatizacije Luke Beograd
predrag bubalo, sudjenje oslobadjajuca presuda

Bivši ministar Bubalo pravosnažno oslobođen u slučaju privatizacije Luke Beograd
montekristo 0507


Apelacioni sud Beogradu pravosnažno je oslobodio od optužbi nekadašnjeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala.

On je bio okrivljen za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" (Worldfin) iz Luksemburga 2005. godine.

Kako je preneo portal N1, odlukom je potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda, koji je zaključio da nije dokazano da su Bubalo i ostali optuženi zloupotrebili službeni položaj.Pored Bubala, optužbi su oslobođeni i izvršni direktori Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević i Goran Mrđa, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktor Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Pravosnažna oslobađajuća presuda izrečena je i bivšem direktoru Privrednog društva "Luka Beograd" Miroslavu Drobcu i bivšem finansijskom direktoru tog privrednog društva Dušanu Kosovcu.

Apelacioni sud je, između ostalog, obrazložio da se u konkretnom slučaju ne radi o privatizaciji, odnosno da "Luka Beograd" nije subjekt privatizacije, te da stoga nema mesta ni tvrdnji da su okrivljeni Miodrag Đorđević, Goran Mrdja Aleksej Misailović postupili suprotno Zakonu o privatizaciji.

Luka Beograd je jedna od 24 sporne privatizacije na koje je ukazivao i Savet za borbu protiv korupcije.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble