Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Boško Obradović i Davor Đurđević oslobođeni za napad na Marijana Rističevića i Zlatibora Lončara - | K-013 Portal

Boško Obradović i Davor Đurđević oslobođeni za napad na Marijana Rističevića i Zlatibora Lončara

bosko obradovic, napad, marjan risticevic

Prvi osnovni sud objavio je oslobađajuću presudu u postupku koji se vodi protiv Boška Obradovića i Davora Đurđevića.

Postupak se protiv njih vodio zbog nasilničkog ponašanja u saizvršilaštvu na štetu Marijana Rističevića i Zlatibora Lončara, saopštilo je Tužilaštvo.
 
U saopštenju, Tužilaštvo navodi da će na navedenu odluku prvostepenog suda u zakonskom roku izjaviti žalbu neposredno Višem sudu.
 
Tužilaštvo smatra da postoje svi zakonski razlozi zbog kojih je podnet optužni akt i žalbom će biti predloženo da se preinači oslabađajuća presuda, a da se okrivljeni oglase krivima i kazne po zakonu.
 
Obradović i Đurđević se optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu terete za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu prema bivšem ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i poslaniku Marijanu Rističeviću
ispred Narodne skupštine u maju 2020.
 
Tokom izlaganja odbrane oni su negirali krivicu, tvrdeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za njim, već da je to bio protest poslanika Srpskog pokreta Dveri.
 
Do incidenta je došlo na stepeništu Skupštine Srbije gde su tadašnji poslanici Dveri u jeku epidemije korone fizički nasrtali na ministre i poslanike vladajućih stranaka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.