Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carinici na Horgošu otkrili 220.000 evra u fabričkim šupljinama mercedesa - | K-013 Portal

Carinici na Horgošu otkrili 220.000 evra u fabričkim šupljinama mercedesa

Uprava carina, Carina, hronika, 220.000 evra

Carinici su na uzlaznoj strani prelaza Horgoš u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 220.000 evra sakrivenih u fabričkim šupljinama jednog mercedesa.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao automobil kojim su iz Holandije ka Turskoj putovali otac i sin, stariji turski, a mlađi holandski državljanin.

Na uobičajeno pitanje o tome, da li imaju nešto za prijavljivanje usledio je odgovor da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos novca.

Bez obzira na to carinici su se odlučili za detaljan pregled, kada je najpre u džepovima pantalona 48-godišnjeg vozača pronađeno oko 20.000 evra.

Nakon toga je i automobil pregledan skener uređajem, kada su analizom slike uočena odstupanja i nepravilnosti u prednjem delu automobila.

Skidanjem tapacirunga u podu ispred suvozačkog sedišta, iza table sa osiguračima, pronađena je kesa sa tri koverte pune novca.

Potom je skinut tapacirung i sa unutrašnje bočne stranice, u delu ispred desnih prednjih vrata, gde je pronađena još jedna kesa sa kovertom novca.

Ukupno je zaplenjeno 220.000 evra, koje su zajedno sa automobilom i putnicima preuzeli Odeljenje za borbu protiv korupcije i tužilaštvo,

(Uprava carina)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.