Carinici na Horgošu pronašli kilogram droge ispod tapacirunga automobila -
uprava carina, carinski prekrsaj

Carinici na Horgošu pronašli kilogram droge ispod tapacirunga automobila
Carinici su danas, u saradnji sa policijom, oko sat i po posle ponoći, na izlazu prelaza Horgoš, sprečili pokušaj krijumčarenja droge skrivene ispod tapacirunga jednog automobila.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao "reno klio" beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji mladić iz Obrenovca.

On je iz Beograda ka Beču putovao sam, a na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa.

Automobil je ipak izdvojen za detaljnu kontrolu, tokom koje je radi provere fabričkih šupljina koje se često koriste za krijumčarenje, korišćen fiberoptički uređaj. Reč je, naime, o uređaju specijalno namenjenom za proveru teško dostupnih mesta, jer se na kraju kabla koji je moguće provući do nepristupačnih mesta nalazi kamera, zahvaljujući kojoj je i sadržaj ispod tapacirunga bilo moguće videti bez fizičkog kontakta.

Dalji pregled je obustavljen do dolaska ekipe kriminalstičke policije iz Beograda, koja je odmah obaveštena o tome da se sumnjivi sadržaj nalazi ispod tapacirunga zadnjih levih vrata.

Po dolasku policije, pregled je nastavljen, tako što je iz pomenute šupljine izvađeno dva paketa od po pola kilograma oblepljenih braon selotejpom, karakterističnim za pakovanje heroina. Nakon merenja na preciznoj vagi, potvrđeno je da se radi o 1.034 grama narkotika čija će vrsta biti potvrđena nakon laboratorijskog ispitivanja.

Za slučaj da se u vozilu krije još paketa, u pregledu je učestvovao i carinski službeni pas koji nije ukazao ni na jedno drugo mesto sem onoga koje je već otkriveno, da bi potom automobil bio pregledan i na carinskom skeneru na kome takođe nisu otkrivene dodatne nepravilnosti.

Otkrivena droga, vozilo i krijumčar su predati policiji u dalju nadležnost.

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti