Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Četvorka uhapšena zbog štampanja dva miliona falsifikovanih dolara - | K-013 Portal

Četvorka uhapšena zbog štampanja dva miliona falsifikovanih dolara

Četvorka uhapšena zbog štampanja dva miliona falsifikovanih dolara

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal MUP Republike Srbije, UKP, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenje za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala danas je lišilo slobode četiri lica i to: M.M, M.M., B.M., i M.M. zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. KZ i falsifikovanje novca iz člana 241 KZ.

Naime, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije i regiona u periodu od početka 2019. do februara 2020. godine organizovala štampanje većeg broja falsifikovanih novčanica - američkih dolara u nameri da ih na teritoriji Republike Srbije i regiona stavi u opticaj kao prave.

Osumnjičeni su na tajnim lokacijama u Beogradu i okolini organizovali štampanje preko 2.000.000 falsifikovanih američkih dolara koje su nudili na prodaju po ceni od 25 odsto od nominalne vrednosti falsifikovanog novca.

U toku su pretresi na više lokacija.

Osumnjičena lica biće privedena radi saslušanja u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.