Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dijana Hrkalović do sada podnela 16 tužbi protiv medija - | K-013 Portal
dijana hrkalovic, tuzbe, kurir

Dijana Hrkalović do sada podnela 16 tužbi protiv medijaDijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a, podnela je ukupno 16 tužbi protiv medija tražeći novčanu naknadu zbog objavljivanja informacija.

Prema informacijama koje je Danas dobio iz Višeg suda u Beogradu, od 16 tužbi po Zakonu o javnom informisanju i medijima, jedna je rešena presudom kojom je delimično usvojen tužbeni zahtev. 
 
 
U pitanju je prvi spor ove vrste koji je pokrenula Hrkalović protiv Adria media grupe, izdavača lista Kurir.
 
Još dva postupka koje je inicirala Hrkalović su obustavljena, nakon što je ona povukla tužbe.
 
Obe ove tužbe bile su podnete takođe protiv Adria media grupe, zbog informacija objavljenih na sajtu kurir.rs.
 
Pored Kurira, tužbama Hrkalović obuhvaćeni su bili i Srpski telegraf, kao i njihov portal republika.rs, list Alo i njihov portal, portali Srbija Danas i Mondo. 
 
Tužbe su bile podnete i protiv portala direktno.rs i nova.rs (po dve tužbe).
 
Pored tužbe protiv portala KRIK, o kojoj su mediji već pisali, podaci Višeg suda otkrivaju da je Hrkalović tužila i nedeljnike NIN i Vreme.
 
Kako piše Danas, nekoliko meseci pre njenog hapšenja u oktobru 2021. godine, kao i u periodu dok je bila u pritvoru, Dijana Hrkalović je postala protagonista ogromnog broja negativno intoniranih tekstova u provladinim medijima. Svi ovi tekstovi prestali su krajem februara ove godine kada je, uoči početka sudskog postupka protiv nje, promenila advokata i za branioca angažovala Vladimira Đukanovića, visokopozicioniranog člana Srpske napredne stranke.
 
S druge strane, mediji na čiju uređivačku politiku vlast nema uticaj su i ranije pisali o Hrkalović, imajući u vidu da se radi o nekome čiji uticaj u MUP-u je daleko nadilazio njenu formalnu poziciju.
 
Dijana Hrkalović se pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu tereti za trgovinu uticajem.
loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.