Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Direktorka Doma u Jabuci: Preminuli pacijent ispred Kovid ambulante u Pančevu nije smeo da bude pomeran - | K-013 Portal

Direktorka Doma u Jabuci: Preminuli pacijent ispred Kovid ambulante u Pančevu nije smeo da bude pomeran

pančevo, kovidi ambulanda, dom     "Srce" u Jabuci

Pokrajinska inspekcija socijalne zaštite u petak je posetila kovid ambulantu u Pančevu, ispred koje je u sredu preminuo pacijent, korisnik doma "Srce u jabuci", prenosi portal 021.

Inspektor je razgovarao sa direktorkom Doma "Srce u jabuci", koja je u svom izveštaju sekretarijatu navela da je ovaj 63-godišnji pacijent prvo bio na analizi krvi i RTG pregledu pluća u kovid ambulanti, a potom je izveden ispred ambulante da bi sačekao rezultate.

"Po izlasku iz kovid ambulante, nakon 15-ak minuta korisnik je preminuo. Zbog procedura prilaska, zaštite i postupanja pozvana je Hitna pomoć, koja je na lični poziv medicinske sestre došla nakon 15 minuta. Obaveštena je i policija, čiji se izlazak čekao duže vreme. Nakon više od dva sata, konstatovana je smrt korisnika, koji sve to vreme nije smeo biti pomeran sa tog mesta. Lekar koji je konstatovao smrt naveo je da je uzorok smrti nepoznat", navela je direktorka Doma u izjavi nadležnom sekretarijatu.



Inspekcija socijalne zaštite poručuje da je nakon saznanja o smrti ovog čoveka po službenoj dužnosti započela inspekcijski (kancelarijski) nadzor radi utvrđivanja eventualnih nepravilnosti u radu Doma zdravlja, odnosno u kontroli primene akata (naredbi, instrukcija, preporuka i naloga) Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

"Procedure vezane za rad zdravstvenih radnika, odnosno kovid ambulante, hitne pomoći i dolaska policijskih organa utvrđivaće drugi nadležni organi", navodi inspekcija.

(021)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.