Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dvojica saobraćajaca zbog mita osuđena na nanogvicu, još dvojica na zatvor - | K-013 Portal

Dvojica saobraćajaca zbog mita osuđena na nanogvicu, još dvojica na zatvor

saobracajna policija, saobracajni policajac, mito

Veće Višeg suda u Čačku donelo je prvostepenu presudu po kojoj su četvorica saobraćajnih policajaca osuđena na nošenje nanogvice od šest do devet meseci.

Druga dvojica su osuđena na kaznu zatvora od 11, odnosno 17 meseci.

Za preostalu šestoricu od ukupno njih 12, koji čine drugu grupu saobraćajaca protiv kojih se vodi krivični postupak za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja, optužnica je odbačena.

Ova presuda nije konačna i na rešenje sudije Saše Mitrovića saobraćajci imaju pravo žalbe.

Pre oko dva meseca pred Višim sudom u Čačku je doneta drugostepena presuda drugoj grupi od 13 saobraćajaca po kojoj je jedan policajac oslobođen daljeg gonjenja, dok su ostali osuđeni na kazne zatvora u trajanju od četiri meseca do dve godine i pet meseci koliko je dobio policajac je u bekstvu.

I na ovo rešenje sudije Branka Milovanovića, saobraćajci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Kako Novosti podsećaju, čačanski saobraćajci uhapšeni su u decembru 2016. godine zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

Prema saznanjima beogradskog lista, policajci su mesecima pre hapšenja prisluškivani i snimani tajnim kamerama i uređajima koji su im postavljani u službenim automobilima. Snimci, na kojima se vidi i čuje kako saobraćajci broje, kako se pretpostavlja, novac od primljenog mita od prekršilaca saobraćajnih propisa, poslužili su kao dokazi na suđenju.

Tada su uhapšeni i bivši pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Čačku B.B. (59), D.Z. (52) i S.M. (57), dok je protiv jednog osumnjičenog podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Tokom trajanja postupka jedan osumnjičeni je preminuo, dok se jednom sudi u odsustvu.

(Novosti)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.