Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Indijcu i Rusima potvrđene kazne zbog primanja i davanja mita u toku poslovanja rafinerije u Pančevu - | K-013 Portal

Indijcu i Rusima potvrđene kazne zbog primanja i davanja mita u toku poslovanja rafinerije u Pančevu

nis rafinerija, presuda, mito u rafineriji pancevo

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio jednog indijskog i dva ruska državljanina na zatvorske kazne zbog primanja i davanja mita u toku poslovanja „Rafinerije nafte Pančevo”, koja posluje u okviru NIS-a.

Na kazne kućenog zatvora pravosnažno su osuđena i dvojica državljana Srbije.

Zbog krivičnog dela primanje mita u obavljanju privredne delatnosti Indijac Džagdžit Sing osuđen je na tri godine zatvora, a Rusi Viktor Slavin i Stanislav Kislicin na po dve i po godine zatvora.

Njima je oduzeta i imovinska korist stečena tim krivičnim delom, pa su Slavin i Sing obavezani da u korist budžetskih sredstava solidarno uplate iznos postignute imovinske koristi od 303.000 evra, a Sing i Kislicin da u korist budžetskih sredstava solidarno uplate iznos imovinske koristi od 400.000 evra, prenosi Tanjug.

Oštećeni „NIS” a.d. Novi Sad je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnicu.

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Pančevu u pogledu odluke o kazni i oduzimanja imovinske koristi.

Apelacioni sud im je, međutim, prepolovio meru bezbednosti proterivanja stranaca iz Srbije, pa im je umesto 10 godina, izrekao po pet godina zabrane ulaska u Srbiju.

Sin i otac, Aleksandar Despotović i Dragiša Despotović, kao direktor i suvlasnik privrednog društva „B.M.R” iz Šapca, osuđeni na po godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora, navodi se u presudi Apelacionog suda. Oni su osuđeni zbog davanja mita.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.