Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Javni izvršitelj iz Leskovca osuđen na pet godina zatvora - | K-013 Portal

Javni izvršitelj iz Leskovca osuđen na pet godina zatvora

Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg suda u Nišu osudilo je na pet godina zatvora javnog izvršitelja Predraga Kostića (58) iz Leskovca na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa tužilaštvom.

Javni izvršitelj iz Leskovca osuđen na pet godina zatvora

Kostić je priznao izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju, a presudom mu je izrečena i mera zabrane obavljanja delatnosti od pet godina.

Naloženo je i da vrati, odnosno u budžet Republike uplati nezakonito stečenu imovinske korist, rekla je za Tanjug portparol suda Ana Gajić.

Kostić je od sredine 2015. do 12. maja 2019. godine, kada je otkriven, protivzakonito skinuo sa namenskog računa 27 milona dinara i taj iznos uplatio jednom privrednom društvu u Leskovcu.

Vlasnik tog privrednog društva je njegov sin.

Time je Kostić sebi i svom sinu pribavio protivzakonitu imovinsku korist u pomenutom iznosu, a ovom zloupotrebom i protivpravnom „transakcijom” oštetio vise od stotinu izvršnih poverilaca.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.