Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jutka zatražio odlaganje izdržavanja zatvorske kazne - | K-013 Portal

Jutka zatražio odlaganje izdržavanja zatvorske kazne

milutin jelicic jutka

Bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, koji je početkom novembra pravosnažno osudjen na tri meseca zatvora zbog polnog uznemiravanja saradnice Marije Lukić, podneo je sudu molbu za odlagnje izvršenja kazne.

Advokatica osudjenog Irena Djordjević kazala je agenciji Beta da je Osnovnom sudu u Brusu podnela molbu za odlaganje izvršenja kazne zbog zdravstvenih razloga.

"O odlaganju odlučuje predsednik Osnovnog suda u Brusu. U slučaju da rešenje bude negativno imamo pravo žalbe predsedniku Višeg suda u Kruševcu", kazala je ona, navodeći da još uvek ne zna kakvu je odluku doneo predsednik Osnovnog suda u Brusu.

Viši sud u Kruševcu potvrdio je početkom novembra presudu Osnovnog suda iz tog grada prema kojoj je bivši predsednik Opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, osudjen na tromesečnu zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji na štetu svoje tadašnje saradnice Marije Lukić.

Kruševački Osnovni sud je presudu kojom je on osudjen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne za krivično delo nedozvoljene polne radnje, a oslobodjen za krivično delo polno uznemiravanje, doneo 10. jula, nakon čega su usledile žalbe i Osnovnog javnog tužilaštva i odbrane, koje je Viši sud odbio.

Prema informaciji koju su ranije preneli mediji, Jeličić bi trebalo da se javi na izdržavanje zatvorske kazne 20. januara.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.