Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mediji: Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer ubijen u Panami - | K-013 Portal

Mediji: Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer ubijen u Panami

radoje zvicer, kavacki klan, ubijen

Mediji pišu da je u Panami ubijen vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

"Blic" navodi da je tom listu potvrđeno da je Zvicer ubijen večeras nešto posle 20 časova, u kući u Panami.

 
Kako piše taj list, istražni organi Srbije su obavešetni o njegovom ubistvu. 
 
Međutim, zvanične podatke po protokolu bi trebalo da da Europol. 
 
Podsećamo da je pre samo tri nedelje u Istanbulu ubijen vođa rivalskog klana Jovica Vukotić.
 
- U vreme ubistva Vukotića u Istanbulu je boravio i Zvicer. Prema dostupnim podacima posle toga se prebacio u Iran. Inače, vest o ubistvu Zvicera do naše zemlje stigla je iz Dubaia - navodi sagovornik "Novosti" blizak obaveštajnim strukturama.
 
Na Zvicera je ranije pokušano više atentata. Na njega je pucano pre dve godine usred dana dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu.
 
Radoje Zvicer jedan je od uticajnijih ljudi u podzemlju poslednjih godina. On je, uz Slobodana Kašćelana, označen kao vođa kavačkog klana, za koji se vezuje trgovina narkoticima, ubista i brojna druga krivična dela.
 
Viši sud u Novom Sadu nedavno ga je osudio na dve godine i pet meseci zatvora zbog navođenja na overu neistinitog sadržaja i falsifikovanja isprave. Sudilo mu se u odsustvu i za njim je 20. maja prošle godine bila raspisana poternica.
 
Optužnica ga je teretila da je uticao na policajca iz Temerina da mu pomogne i obezbedi tuđa dokumenta i lažno boravište u Novom Sadu kako bi dobio ličnu kartu i pasoš na ime Slobodan Zec.
 
Uprkos tome što je policija Zvicera označila kao vođu kavačkog klana, a predstavnici vlasti ga optuživali za brojna krivična dela, pa i planiranje ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ovo suđenje zbog korišćenja lažnog pasoša je bilo jedini postupak protiv njega u Srbiji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.