Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Miroljub Petrović optužen za nadrilekarstvo i dalje reklamira svoje "usluge" - | K-013 Portal

Miroljub Petrović optužen za nadrilekarstvo i dalje reklamira svoje "usluge"

miroljub petrovic, nadrilekarstvo

Miroljub Petrović koji je optužen za nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, usled kojeg su dve osobe preminule, nastavio je da se na internetu reklamira i prodaje preparate.

Blic navodi da mesec dana nakon podignute optužnice, ovaj pseudoakademik poznat po nadrilekarskim i antivakserskim stavovima na internetu reklamira svoj "program lečenja" i prodaju tinktura i preparata. 

Na Petrovićevom Jutjub kanalu se objavljuju reklame i u jednoj od poslednjih objava sa imenom "Pobedio sam tumor pluća" hvali se mejlovima koje je, navodno, dobio od ćerke jednog čoveka kojem je dijagnostikovan tumor pluća i kojem je poslao svoj "program lečenja". U ovom i drugim snimcima, navodi Blic, zainteresovane upućuje na sajt "Institut za prirodnu medicinu" gde se može pročitati program lečenja i naručiti preparati, odnosno daje savete koji se pominju u krivičnom postupku. 

Pravnici sa kojima je razgovarao beogradski list su naveli da, iako je Petrović formalno i dalje nevin, postoji osnov da se do donošenja presude reklamiranje i prodaja preparata zaustavi. 
 
"To što u ovom slučaju nije doneta presuda ne znači da neko ko je okrivljen za nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo može nesmetano da 'leči' ili prodaje proizvode za koje tvrdi da su 'lekovi'. Kao što se zatvaraju ordinacije gde je došlo do nekog krivičnog dela na štetu pacijenta, tako i u ovom slučaju tužilac ima ovlašćenje da reaguje i da traži zabranu reklamiranja i obavljanja delatnosti", navode pravnici. 
 
Optužnicu protiv Miroljuba Petrovića je podiglo Osnovno tužilaštvo u Leskovcu za krivična dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo i u njoj se kaže da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka, spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više lica, između ostalih sada pokojne S.P. iz Skoplja i M.B. iz Novog Sada. Za ova dela propisana je kazna od dve do 12 godina.
 
Miroljub Petrović je poznat po brojnim lažnim i pseudonaučnim tezama koje je iznosio u javnost preko interneta ili na tribinama širom Srbije. On je diplomirani geolog, koji tvrdi da je zvanje doktora filozofije stekao u Rumuniji, a kurs medicine u Americi.
 
On je takođe 2018. godine saslušan od strane policije zbog propagande o štetnosti MMR vakcine, zagovaranja nevakcinisanja dece i širenja panike, ali nije poznato kako se ovaj postupak završio. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.