Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na Gradini zaplenjeno skoro 63.000 evra - | K-013 Portal

Na Gradini zaplenjeno skoro 63.000 evra

hronika, carina, najnovije vesti, neprijavljen novac, granica

Uprava carina saopštila je da su carinici danas na prelazu Gradina sprečili dva pokušaja nelegalnog prenosa deviza u ukupnom iznosu od 73.000 evra. Carinici su prvi slučaj otkrili oko pet sati ujutro, kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu stigao mercedes holandskih registarskih oznaka u kome su iz Holandije ka Turskoj putovala trojica turskih državljana.

U torbama koje su se nalazile u prtljažniku vozila, carinici su otkrili 86.950 neprijavljenih evra, dok su sva trojica putnika u odeći koju su nosili na sebi imali još po 6.000 evra.

Kao vlasnik novca prijavio se 48-godišnji vozač, uz napomenu da je novac poneo radi kupovine kuće u Turskoj.

Putnicima je vraćen iznos od po 10.000 evra, koji može bez prijavljivanja da se prenese preko granice, dok je ostatak od 62.950 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Sličan pokušaj sprečen je na istom prelazu samo nekoliko časova kasnije, kada je oko devet časova holandski državljanin turske nacionalnosti u jastuku pokušao da prokrijumčari neprijavljene evre.

Vozač (54) je rekao da sem ličnog prtljaga kod sebe ima i 3.000 evra, ali carinici otkrili da je 17.000 sakriveno u jastuk koji se nalazio na zadnjem sedištu.

U saopštenju se navodi da je i njemu vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok će ostatak od 10.000 biti predmet prekršajnog postupka.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.