Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nekadašnjoj ministarki Jasni Matić sedam meseci kućnog zatvora - | K-013 Portal

Nekadašnjoj ministarki Jasni Matić sedam meseci kućnog zatvora

Jasna Matić, Matić, SIEPA, sud

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na sedam meseci kućnog zatvora nekadašnju ministarku za telekomunikacije Jasnu Matić povodom optužbi da je sa saradnicima u Agenciji za promociju izvoza i stranih ulaganja ( SIEPA ) oštetila budžet Srbije.

Vesna Perić i Bojan Janković osuđeni su na po godinu dana kućnog zatvora, dok je Božidar Laganin oslobođen od optužbe.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo za organizovani kriminal i odbrana imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Oni su osuđeni zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, za koje je zakonom zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Na današnjem izricanju presude nije se pojavila bivša ministarka kao ni Laganin.

Matićeva i ostali se terete sa su u SIEPA od 2006. do 2013. neosnovanim isplatama po osnovu "ugovora o nepostojećim autorskim delima" oštetili budžet Srbije za više desetina miliona dinara, a za sebe i druga lica pribavili imovinsku korist.

Matićeva je bila ministarka za telekomunikacije u vladi Mirka Cvetkovića i nekadašnja direktorka Agencije za strana ulaganja, kadar G17 plus, bila je i državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.