Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Niš: Zapalila se boca sa kiseonikom, povređena tri medicinska radnika i jedan pacijent - | K-013 Portal

Niš: Zapalila se boca sa kiseonikom, povređena tri medicinska radnika i jedan pacijent

nis, eksplodirala boca sa kiseonikom

U niškom Kliničkom centru danas je eksplodirala boca sa kiseonikom i izazvala požar, u kome se manje povrede zadobile tri zdravstvene radnice, dok pacijent nije povređen.

Kako je rekao direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić, incident se dogodio oko 13:20 časova, kada se prilikom transporta pacijenta iz kola Hitne pomoći na jedinicu intezivne nege, priručna boca sa kiseonikom, pri povećanju protoka kiseonika, zapalila.

Perišić je naveo da je osoblje ubrzo priskočilo u pomoć i ugasilo požar.

Povređene su dve doktorke sa anestezije i jedna anestetičarka dobrog su zdravstvenog stanja i biće smeštene u Klinički centar u prostoriji za posmatranje, a pacijent nije povređen, kaže direktor te zdravstvene ustanove.

"Svi su dobro, dve doktorke i anestetičarka imaju manje povrede. Ostaće tu kratko vreme, dok ne budemo sigurni da je sa njima situacija takva da ih možemo pustiti kući", rekao je Perišić novinarima u Nišu.

Naveo je i da će incident biti ispitan, te da će se utvrditi da li postoji nečiji propust i ko je odgovaran za to.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.