Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odložen početak suđenja Belivukovoj grupi, traže izuzeće tužilaca i sudije - | K-013 Portal

Odložen početak suđenja Belivukovoj grupi, traže izuzeće tužilaca i sudije

veljko belivuk, marko miljkovic, sudjenje

U Specijalnom sudu u Beogradu nakon više od tri sata kašnjenja večeras je odloženo pripremno ročište pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Grupa je optužena za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Suđenje je odloženo jer je Belivukov branilac Dejan Lazarević zatražio izuzeće postupajućeg zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića, njegovog kolege Babića i glavnog tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, kao i predsednika sudskog veća Vinke Berahe.

"Zahtev sam podneo zbog nepravilnosti u radu postupajućeg tužioca, a posle potvrđivanja optužnice Beraha je donela odluku o potvrđivanju sporazuma o svedočenju za koje nije mogla, za dva krivična dela, ona da ih potvrdi već sudija za prethodni postupak", rekao je Lazarević novinarima ispred Specijalnog suda.

O ovom zahtevu će biti odlučeno do u četvrtak, 10. marta, za kada je zakazan nastavak ročišta.

Ovaj zahtev su podržali i Belivuk i Miljković obrativši se kratko sudu.

Jedan od navedenih razloga za izuzeće tužioca je što je Belivuk bio prisluškivan u pritvoru.

Prethodno je ročište kasnilo tri sata pošto je straža svakog od optuženih detaljno pretresala. Policija je takođe sa posebno dresiranim psima proveravala i hodnik, sudnicu i okolne prostorije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS