Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevo: Penzioneru petnaest meseci zatvora zbog kršenja samoizolacije - | K-013 Portal

Pančevo: Penzioneru petnaest meseci zatvora zbog kršenja samoizolacije

Osnovni sud u Pančevu izrekao je danas kaznu od 15 meseci zatvora za Š.R. (71) zbog kršenje mere obavezne samoizolacije nakon povratka iz Crne Gore.

Presuda je izrečena nakon što je suđenje održano putem skajpa između Osnovnog suda u Pančevu i pritvorske jedinice u Vršcu, gde je pritvoren Š.R.

Sud mu je takođe produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, rekla je za Tanjug portparol Osnovnog suda u Pančevu Dragana Zlokolica.

Š.R. je osuđen zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora. Sud je kao olakšavajuću okolnost za ovog okrivljenog imao u vidu njegovu starosnu dob.Na ovu prvostepenu presudu postoji pravo žalbe neposredno višem sudu.

Š.R. je rešenje o samoizolaciji uručeno 18. marta na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije, a zbog nepoštovanja mere uhapšen je 20. marta nakon čega je smešten u pritvorsku jedinicu u Vršcu. Njemu je za odbranu pred sudom postavljen branilac po službenoj dužnosti, navode iz suda.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.