Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Ponovo požar u zgradi bivše štamparije 6. oktobar, sumnja se da je podmetnut? - | K-013 Portal

PANČEVO: Ponovo požar u zgradi bivše štamparije 6. oktobar, sumnja se da je podmetnut?

pancevo, pozar, stamparija

U utorak, 11. avgusta, oko 23 sata izbio je požar u zgradi bivše štamparije "6. oktobar", koja se nalazi u ulici dr. Svetislava Kasapinovića u Pančevu.

Požar je zahvatio kompletan objekat. Na licu mesta bilo je 6 vatrogasnih vozila iz Pančeva i Beograda, a vatrogasci su nakon 3 sata uspeli da lokalizuju požar.

Za sada nema informacija o povređenima, ali smo videli nekoliko vatrogasaca koji su se nagutali dima, a prolaznici koji su se tu zatekli pritekli su u pomoć s vodom. 

Vatrena stihija se pukom srećom nije proširila na okolne stambene objekte, uprkos vetru koji celo veče duva u Pančevu. 

Inače, zgrada bivše štamparije je pod zaštitom države, a ovo je drugi požar koji se dogodio u njoj od kako je napuštena. Predhodno je 2017. godine planula, ali je požar bio manjeg obima.

pozar u zgradi bivse stamparije 6 oktobar 2

(Foto: K-013.com)

Policija je na licu mesta i vrši uviđaj, nakon čega će biti poznate okolnosti pod kojima je ovaj požar izbio.

Prema nezvaničnim informacijama, do kojih je K-013 portal došao, par trenutaka pre izbijanja požara navodno je viđeno nekoliko mlađih osoba, koje su izašle kroz prozor iz podrumskih prostorija zgrade i pobegla.

Nakon ovog požara, kako stoje stvari, ovoj zgradi jedino sledi rušenje, s obzirom da su od nje ostali samo goli zidovi. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.