Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Papić negirao krivično delo, tužilac traži pritvor - | K-013 Portal

Papić negirao krivično delo, tužilac traži pritvor

goran papic, vise javno tuzilastvo u beogradu

Bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić negirao je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je svojim uticajem u MUP-u urgirao da se istog dana jednoj osobi, koja je sada u pritvoru, vrati prethodno privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor, rekla je Tanjugu portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Ona je precizirala da je on saslušan povodom sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i dodala da će tužilaštvo sprovesti dalju istragu.

O predlogu za pritvor treba da odluči sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Za krivično delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kako se sumnja, Papić je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Mediji su preneli da je u pitanju vozilo Marka Miljkovića koji se zajedno sa Veljkom Belivukom tereti da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja...Istoga dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.