Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pod istragom administratorka sajta „Bebisiterka“ zbog angažovanja žene koja je davala bebi bensedine - | K-013 Portal

Pod istragom administratorka sajta „Bebisiterka“ zbog angažovanja žene koja je davala bebi bensedine

bebisiterka.rs, sajt bebisiterka

Protiv administratorke sajta "Bebisiterka" B.V, preko kojeg je bila angažovana neuračunljiva žena radi čuvanja četvoromesečne bebe, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je postupak zbog sumnje da je učinila krivično delo "neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću".

B.V. je oglasila sajt preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, a tu uslugu je naplaćivala, navodi tužilaštvo u saopštenju.

Preko tog sajta je angažovana i bebisiterka S.C. koja je uhapšena pre dve sedmice jer je bebi od četiri meseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala bensedin u većoj količini. Ona je psihijatriskim veštačenjem proglašena neuračunljivom, rečeno je juče Tanjugu u tužilaštvu.



Zbog toga je danas tužilaštvo, umesto optužnice, podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu Predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok za to postoji potreba, kao i meru bezbednosti - Zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Protiv nje je prethodno sproveden dokazni postupak pa je utvrđeno da je 9. marta 2021. godine u dva navrata dala lek za smirenje bebi od četiri i po meseca, usled čega je kod deteta nastupilo trovanje.

U dokaznom postupku tužilaštvo je saslušalo okrivljenu, roditelje deteta, kao i vlasnicu sajta "Bebisiterka.rs", a pribavljena je i medicinska dokumentacija od Instituta za mentalno zdravlje Beograd i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u vezi sa dugogodišnjim lečenjem okrivljene S.C.

Komisijsko neuropsihijatrijsko veštačenje je utvrdilo da je okrivljena S.C. bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, dok je toksikološko veštačenje telesnih povreda deteta nakon što mu je u dva navrata dala lek za smirenje "Diazepam", može kvalifikovati kao teška povreda zdravlja.

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je 9. marta uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo. Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.