Podignuta optužnica protiv vozača sa Karaburme koji je kolima pregazio decu i pobegao
vozac sa karaburme, optuznica

Podignuta optužnica protiv vozača sa Karaburme koji je kolima pregazio decu i pobegao
montekristo 0507


Tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vozača sa Karaburme, koji je na pešačkom prelazu 18. jula kolima udario dvojicu dečaka i pobegao.

Devetogodišnji dečak je pet dana kasnije od povreda preminuo. Tužilaštvo tužilaštvo traži 10 godina zatvora.

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je krajem avgusta za još 30 dana pritvor L.G. (38), koji je, kako se sumnja, 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu pa pobegao.Vozaču prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor. Međutim, nakon protesta građana, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Ministarka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da vozaču odredi pritvor.

Osumnjičeni je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana. Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog saobraćajnih krivičnih dela.

Na teret mu se stavljaju krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble