Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pojačana kontrola saobraćaja do 15. januara - | K-013 Portal

Pojačana kontrola saobraćaja do 15. januara

saobraćaj, kazne, vozači

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, isključili su iz saobraćaja 901 vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i 39 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, u akciji pojačane kontrole koja se sprovodi u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika.

Čak 135 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 24 vozača upravljala su vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu.

Na teritoriji Uba iz saobraćaja je isključen pedesetšestogodišnji vozač koji je zatečen da upravlja vozilom sa čak 3,78 promila alkohola u organizmu, a kontrolom je utvrđeno i da je upravljao vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i da nema vozačku dozvolu jer mu je oduzeta u avgustu zbog kaznenih poena.

Pored navedenih prekršaja, 128 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 280 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 1.133 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 3.104 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Kada je reč o kontroli brzine, policijski službenici su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 10 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, među kojima su tri vozača koji su upravljali vozilom na auto-putevima brzinom većom od 250 kilometara na čas.

Uprava saobraćajne policije akciju će sprovoditi do 15. januara ove godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.